Direct door naar content
5 leuke buitensporten voor deze lente! afbeelding nieuwsbericht

5 leuke buitensporten voor deze lente!

19 maart 2024

De lente is vandaag officieel begonnen! Het is dus weer tijd om lekker naar buiten te gaan om te gaan sporten en bewegen. We geven je daarom graag een paar tips van leuke sporten die heerlijk zijn om te doen in de buitenlucht.

Misschien heb je het al geroken, maar de lente hangt nu ook echt in de lucht. De temperatuur wordt ook wat aangenamer en buiten begin al van alles te bloeien. Het is kortom een mooi moment om de natuur in te gaan en daar lekker even actief bezig te zijn. Die groene omgeving zorgt ook voor extra ontspanning en dat maakt bewegen in de natuur extra lekker. Dus waar wacht je nog, kies een van deze sporten of activiteiten uit en ga naar buiten!

1. Wandelen

Bij wandelen kun je echt met volle teugen genieten van de natuur, omdat je langzaam vooruit beweegt. Onderweg zie je vaak van alles in de bossen of de weilanden bij jou in de buurt. Dat werkt echt heerlijk rustgevend. En dan werk je ondertussen ook nog aan je conditie. Wandelen kan ook als je in een rolstoel zit, dan noemen we het rolstoelwandelen. Ken jij ons gratis ebook met de 11 mooiste roltoelroutes al? Download hem hier.

2. Golf

Golf is ook zo’n rustgevende sport en zeker ook een echte buitensport. In een groene en rustige omgeving sla jij lekker een balletje en wandel je naar de volgende hole. Golf kan trouwens ook met allerlei beperkingen. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan ook speciale ‘golfkarretjes’: paragolfers. Bij steeds meer clubs vind je van dit soort hulpmiddelen die het mogelijk maken om met golf te beginnen. Bekijk hier het complete aanbod van golf.

3. Wielrennen of handbiken

Wil je lekker de wind door je haren voelen? Stap dan op een handbike, racefiets of anders aangepaste fiets. Wat leuk is aan deze sport: voor bijna elke beperking bestaat wel een optie om te genieten van de mogelijkheden van de fiets. Hier lees je daar meer over.

4. Skeeleren en skaten

In de winter kun je schaatsen en de in de lente kun je skeeleren en skaten. Nederland kent best veel clubs met asfaltbanen en je kunt natuurlijk ook zelf een mooi strak fietspad op zoeken. Lees hier meer over skeeleren en skaten.

5. Atletiek

Bij atletiek ben je altijd buiten en kun je ook kiezen uit allerlei onderdelen die zijn verdeeld in: rennen, werpen en springen. Ben je een hardloper dan kun je in het bos, op de weg of op het asfalt zo snel mogelijk of lekker op je gemak gaan. Bij een atletiekclub kun je gezellig met andere mensen de vele kanten van deze leuke sport ontdekken. Hier lees je meer over jouw mogelijkheden in atletiek en kun je een club bij jou in de buurt vinden.

Op zoek naar meer sporten? Kijk dan in de Sportzoeker voor het complete aanbod!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: