Direct door naar content

Over crowdfunding

 

Meer informatie over Uniek sporten Crowdfunding

Zoveel mogelijk mensen met een beperking in beweging krijgen
Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. Ook als je een beperking hebt, wat je beperking ook is. Als je blind bent of het syndroom van Down hebt, moet je kunnen voetballen of judoën. En als je reuma hebt en je wilt elke week een half uurtje lopen, moet je aangepast schoeisel kunnen krijgen. Iedereen moet zich op zijn eigen niveau kunnen uitleven. Wij willen dat sporten en bewegen met een beperking net zo normaal wordt als sporten en bewegen zonder beperking. Binnen onze mogelijkheden zullen we er alles aan doen om dat te realiseren.

Om het aanbod van Uniek Sporten te vergroten en zoveel mogelijk mensen met een beperking in beweging te krijgen, zijn we Uniek Sporten Crowdfunding begonnen. We bieden een platform voor clubs en verenigingen die geld willen ophalen voor een speciaal doel. Elk project of initiatief dat sporten en bewegen voor mensen met een beperking bevordert, kan op onze steun en sympathie rekenen. We helpen je graag en ondersteunen je met tips en advies.

Uniek Sporten is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport
Fonds Gehandicaptensport maakt zich sterk voor 1,7 miljoen Nederlanders met een beperking. Het Fonds wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om structureel en dichtbij huis te sporten. Dat kan alleen als de sportinfrastructuur voor sporters met een beperking gelijkwaardig is aan het reguliere sportaanbod. Dat is ons doel en in 2030 moet dit gerealiseerd zijn. Fonds Gehandicaptensport beschikt over een ANBI-status en CBF-keurmerk. We zijn een door de overheid erkend goed doel.

We werken samen aan de normaalste zaak van de wereld
NOC*NSF, de Nederlandse Loterij, Rabobank en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn onze partners. Iedereen draagt op zijn manier bij aan ons gemeenschappelijke doel. Dat is: van sporten met een beperking de normaalste zaak van de wereld maken. Ook partner worden? Nike Boor vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Bel Nike op 06 - 53 69 42 46 of mail naar nike@fondsgehandicaptensport.nl.