Direct door naar content
De Unieke Sportzomer is begonnen! afbeelding nieuwsbericht

De Unieke Sportzomer is begonnen!

01 juli 2019

De sportzomer is begonnen en dat betekent natuurlijk weer een zomer vol mooie sport met de Tour de France en tennis op Wimbledon. Maar deze zomer staan ook veel evenementen met unieke sporten als rolstoelbasketbal, CP voetbal en zitvolleybal op het programma. We zetten even voor je op een rijtje wat je deze Unieke Sportzomer kunt verwachten. 

EK Rolstoelbasketbal
Het EK Rolstoelbasketball voor vrouwen is dit jaar lekker dichtbij huis: in Rotterdam! Van 30 juni tot 7 juli kun je de vrouwen aanmoedigen bij hun strijd om hun titel te verdedigen. De mannen hebben trouwens later deze sportzomer een apart EK in Polen van 28 augustus tot 9 september. 

Wimbledon
Het tennistoernooi van Wimbledon is al begonnen, maar vanaf 11 juli komen ook de rolstoeltennissers op het heilige gras in actie. Het is het derde Grand Slam toernooi voor de rolstoeltennissers

WK CP Voetbal
Het Nederlands CP-voetbalteam reist deze maand naar Spanje voor het WK CP Voetbal, dat van 6 tot 19 juli wordt gehouden. De spelers krijgen hier in de poulefase al te maken met Europees kampioen Rusland, Thailand en Canada. 

WK Zitvolleybal
Van 13 tot en met 21 juli vindt in Boedapest het EK Paravolley plaats voor vrouwen en mannen plaats. Vanuit Nederland doen alleen de Oranje-mannen mee aan dit EK. De Nederlandse zitvolleybalvrouwen slaan dit EK over om zo een nieuwe generatie speelsters klaar te stomen. Misschien iets voor jou? Meld je dan bij een zitvolleybalclub bij jou in de buurt! 

WK Parabadminton
Van 20 tot en met 25 augustus is in Basel het WK Parabadminton en daar komen ook Nederlanders in actie: Megan Hollander, die vorig jaar nog Europees kampioen werd en het koppel Joshua Donker en Mark Modderman. 

WK Pararoeien
Het WK Pararoeien in het Oostenrijkse Linz Ottensheim is van 25 augustus tot 1 september een belangrijk toernooi voor de Nederlandse roeiers. Daar kunnen ze namelijk een kwalificatie voor de Paralympische Spelen van Tokio 2020 afdwingen. Van Annika van der Meer en Corné de Koning wordt veel verwacht, want zij werden de afgelopen twee seizoenen al wereldkampioen. 

Bekijk hier een video over Annika en Corné:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: