Direct door naar content
Deze sporten zijn ideaal voor na paasontbijt afbeelding nieuwsbericht

Deze sporten zijn ideaal voor na paasontbijt

14 april 2022

Het is vandaag Eerste Paasdag dus dat betekent een uitgebreid paasontbijt, eieren verstoppen of zoeken en een paasbrunch. Na al dat lekkers kun je wel wat beweging gebruiken. Het is mooi weer dus geven we je hier een paar tips van sporten met een beperking die ideaal zijn voor deze Paasdag:

Buiten sporten is met dit lenteweer veel lekkerder dan binnen in een hal. De buitenlucht maakt het sporten ook nog gezonder, want je krijgt meer zuurstof en van zonlicht krijg je ook extra energie. Hop naar buiten dus!

Wandelen

Wandelen is de meest toegankelijke activiteit: je hebt er niks voor nodig! Schoenen aan en gaan! Op deze manier kun je te voet je eigen buurt verkennen of je gaat naar een mooi natuurgebied. Als je in een rolstoel zit dan kun je ook gaan wandelen, dan noemen we het rolstoelwandelen. In Nederland hebben we in veel natuurgebieden rolstoelvriendelijke paden, zodat jij ook van de bossen, heide en duingebieden kunt genieten. Lees hier meer over wandelen met een beperking. Wandelen is trouwens ook nog goed te combineren met een andere echte paasactiviteit: eieren zoeken. Verstop de eitjes in een bos of park in de buurt en laat de anderen lekker lang zoeken!

Fietsen of wielrennen

Wil je lekker de wind door je haren voelen? Stap dan op een handbike, racefiets of anders aangepaste fiets. Wat leuk is aan deze sport: voor bijna elke beperking bestaat wel een optie. Lees hier meer over fietsen en wielrennen.

Kanovaren

Heb jij een riviertje, kanaal of meertje bij jou in de buurt? Grote kans van wel, want Nederland is een echt waterland. Dat water kun je ook van dichtbij ontdekken in een kano. Dat is een leuke activiteit om vandaag te proberen, want op veel plekken kun je en kano huren voor een dag. Dit is goed te doen met allerlei beperkingen. Lees hier meer over kanovaren met een beperking.

Skeeleren of skaten

In de winter schaatsen we in Nederland (als er ijs ligt), maar in de zomer kan dit altijd: skeeleren. Misschien heb je dit vroeger na schooltijd ook wel gedaan. Als je net begint, is het wel aan te raden om een rustige, goed geasfalteerde weg te kiezen, maar daarna kan je je routes uitbreiden. Een paar rondjes door het park of een lange skeelertocht: net waar je zin in hebt. Schaatsen, maar dan anders! En stiekem nog bruin worden ook! 

Kun je nog meer sportinspiratie gebruiken? Kijk dan op onze sportzoeker voor alle sportmogelijkheden met jouw beperking.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: