Direct door naar content
“Binnen een maand had ik al een tennisrolstoel te leen” afbeelding nieuwsbericht

“Binnen een maand had ik al een tennisrolstoel te leen”

30 maart 2023

Tot Sandra Hincu de vraag kreeg of ze het leuk zou vinden om te leren tennissen, had ze nooit aan rolstoeltennis gedacht. Bij nader inzien leek het haar wel wat. Maar hoe kom je aan een geschikte rolstoel? Je gaat er niet meteen een kopen. Eerst maar eens kijken of het wat is. Uniek Sporten Uitleen bood uitkomst. Ze kon kosteloos een tennisrolstoel lenen, en nu is ze verslingerd aan het spelletje.

Acht jaar geleden liep Sandra na een auto-ongeluk een dwarslaesie op en kwam ze in een rolstoel terecht. “Voor mijn ongeluk sportte ik relgelmatig. Ik deed aan fitness en hardlopen. Sporten is gewoon lekker. Je krijgt er energie van. Alles gaat net even makkelijker. Dus toen ik in een rolstoel zat, wilde ik weer gaan sporten. Voor 1.500 euro heb ik een tweedehands handbike in Italië gekocht, waar ik toen woonde. Daar ben ik mee gaan fietsen. Meestal met mijn ouders. Ik was toen nog afhankelijk van anderen.”

Gegrepen door tennis

Na vijf jaar Italië ging Sandra voor de liefde naar Nederland en kwam ze via via in contact met een tennisleraar die vroeg of ze zin had om rolstoeltennis te leren? “Hij wilde een groepje maken van rolstoeltennissers. Dat leek me wel wat. Ik kon een paar keer een rolstoel lenen van iemand anders om te kijken of ik het leuk vond. Ik werd er gelijk door gegrepen en heb me aangemeld bij de club. Ik had alleen geen rolstoel om mee te tennissen. Hoe kom je daaraan? Ik heb rondgevraagd bij verschillende mensen tot iemand zei: je moet bij Uniek Sporten zijn.”

Snel geregeld

Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een beperking sporthulpmiddelen kunnen lenen om verschillende sporten uit te proberen. “Dat is natuurlijk handig. Op de site van Uniek Sporten Uitleen heb ik me aangemeld voor een tennisrolstoel. Al vrij snel werd ik gebeld om een afspraak te maken voor het passen. Dan stemmen ze de rolstoel af op je persoonlijke wensen. Het mooie is dat ze daarvoor gewoon bij mij op de tennisclub langskwamen. Binnen een maand was alles geregeld en werd de rolstoel geleverd. Dat was super.”

Veel lol

Ze vindt tennissen hartstikke leuk en geniet er volop van. “Je bent lekker bezig, je bent buiten en we hebben een leuk clubje. We zijn met zijn vieren. Ik ben de jongste, de anderen zijn boven de 60. Maar dat is prima. We hebben veel lol met elkaar. En met de leraar ook. Je moet trouwens wel conditie hebben voor rolstoeltennis. Het is best een pittige sport. Daarom doe ik aan crossfit, dat is een mix van krachttraining en cardio. En ik heb nog steeds mij handbike. Als het mooi weer is, vind ik het heerlijk om een stuk te fietsen.”

Dankbaar

Wat Sandra fijn vindt aan Uniek Sporten Uitleen is dat je door sporthulpmiddelen te lenen verschillende sporten kunt uitproberen. “Je hoeft niet meteen zelf een duur sporthulpmiddel te kopen en kunt kijken welke sport je leuk vindt. Mijn geleende rolstoel heb ik inmiddels ingeleverd. Dat is nu even onhandig want ik kan niet trainen. Maar binnenkort krijg ik een op maat gemaakte rolstoel. Die wordt voor een deel gefinancieerd vanuit de WMO en voor een deel door Uniek Sporten. Zelf moet ik een klein bedrag bijleggen. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor. Ik kan blijven tennissen, in een echt goede rolstoel. Mijn rolstoel!”

Sandra Hincu

Wil je net als Sandra zelf ook graag een sporthulpmiddel uitproberen of aanschaffen, neem dan eens een kijkje op onze website: www.unieksporten.nl/hulpmiddelen.  

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: