Direct door naar content
Ontdek de voordelen van Uniek Sporten Uitleen afbeelding nieuwsbericht

Ontdek de voordelen van Uniek Sporten Uitleen

01 september 2022

In steeds meer regio’s kun je via Uniek Sporten Uitleen een sporthulpmiddel uitproberen. Met deze service krijg je de mogelijkheid om vier maanden een sportrolstoel, framerunner, handbike of aankoppelbike te lenen en zo een nieuwe sport te leren kennen. Hieronder vertellen we je meer over de voordelen van Uitleen.

Uniek Sporten Uitleen is een laagdrempelige manier om een sporthulpmiddel uit te proberen. Je hoeft zo niet gelijk een nieuwe sportrolstoel aan te schaffen, maar je kunt eerst eens kijken of die sport wat voor je is.

Echt proberen

Jacoba Vester heeft al goede ervaringen met Uniek Sporten Uitleen door de aankoppelfiets die zij kon lenen. Jacoba zag gelijk dat de uitleenservice haar de kans gaf een hulpmiddel echt goed te proberen. “Binnen een week kun je dat niet voldoende proberen. Je moet het echt uittesten of het past bij jouw klachten en of je daar ook echt plezier in gaat beleven. Met Uniek Sporten Uitleen krijg je daar alle tijd voor”, vertelde ze in dit interview.

Snel aan de slag

Als je een aanvraag doet bij Uitleen neemt Welzorg contact met je op. Marcel Bierman is een van de contactpersonen bij Welzorg die je dan helpen bij de aanvraag. In een intakegesprek neemt hij, of een van zijn collega’s in het land, met je door wat voor sport je wilt gaan doen en of je eerdere ervaringen met sporthulpmiddelen hebt. Als uit de beschikbare pool een geschikt hulpmiddel is gevonden wordt een afspraak gemaakt om het thuis te passen. “Het grootste voordeel van Uitleen is dat je heel snel iets uit kan proberen. Je kan snel met de sport die jij in gedachten hebt aan de slag gaan”, zegt Marcel.

Opstap naar een vereniging

Wout Werker is vanuit Fonds Gehandicaptensport betrokken bij Uniek Sporten Hulpmiddelen en dus ook bij Uitleen. Hij ziet dat het lenen van een hulpmiddel ook als voordeel heeft dat je een ingang hebt naar een vereniging. Dat kan namelijk nog best een grote stap zijn. “Als je nog niet veel beweegt dan is de stap naar bijvoorbeeld een basketbalvereniging enorm groot. Met Uitleen kun je wel een handbike lenen en individueel aan je conditie werken en kijken wat sporten met je doet en fysiek sterker worden. En daarna kun je altijd nog de stap maken naar een teamsport", zegt Wout

Wil je meer weten over mogelijkheden en of het ook al in jouw regio beschikbaar is? Ga dan naar de pagina over Uitleen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: