Direct door naar content
Probeer nu een sportrolstoel met Uitleen! afbeelding nieuwsbericht

Probeer nu een sportrolstoel met Uitleen!

17 november 2022

Uniek Sporten Uitleen is een laagdrempelige service om een sporthulpmiddel uit te proberen. Je hoeft zo niet gelijk een nieuwe sportrolstoel aan te schaffen, maar je kunt eerst eens kijken of die sport wat voor je is. Uit het aanbod van hulpmiddelen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een courtsportrolstoel voor sporten als tennis, handbal en basketbal. Hieronder lees je waarom dat een ideaal hulpmiddel is om met sport te beginnen.

Bij Uniek Sporten Uitleen krijg je de mogelijkheid om vier maanden een hulpmiddel uit te proberen. Op die manier kun je eenvoudig je eerste stappen zetten in je nieuwe aangepaste sport. Als je een aanvraag doet wordt contact met je opgenomen en worden je wensen en mogelijkheden doorgenomen. Het kan dan bijvoorbeeld dat een court-sportrolstoel voor jou de perfecte match is!

Eén met je sportrolstoel

De courtsportrolstoel is geschikt voor rolstoelsporten zoals tennis, hockey, handbal en basketbal. Bij deze sporten is het belangrijk dat je één bent met je (sport)rolstoel, zodat de bewegingen van je lichaam meteen worden opgepikt, zonder dat het extra veel energie kost. Bij het lenen van deze sportrolstoel wordt alles zo goed mogelijk op jouw beperking, speelpositie en speelniveau afgesteld. Alles voor optimaal speelplezier op het veld!

Tip van de buurman

Quirijn Brinkman ontdekte niet zo lang geleden de mogelijkheden van Uniek Sporten Uitleen en kon zo zijn oude sport tennis weer oppakken. Door een functioneel neurologische stoornis heeft hij last van verlamming aan zijn linkerbeen en soms valt ook zijn rechterbeen uit. Toen hij daardoor in een rolstoel kwam, dacht hij dat tennis niet meer mogelijk was. Tot zijn buurman hem de tip gaf om rolstoeltennis eens uit te proberen.

Wendbaarder

Hij begon in een kinderrolstoel, maar clubgenoten zagen al snel dat die stoel eigenlijk niet paste. “Toen dacht ik: dat zal wel en om meteen zo’n rolstoel aan te schaffen is best een heel bedrag.” Hij wilde eigenlijk eerst een stoel kunnen proberen voor hij zelf een sportrolstoel ging aanschaffen. Dat is precies wat hij uiteindelijk via Uniek Sporten Uitleen kon doen. “Dat is ideaal natuurlijk”, vertelde Quirijn in een interview. Die leenrolstoel was een wereld van verschil. “De wielen zijn groter dus met minder inspanning kun je meer kracht zetten. Dat is wel fijn. Je bent wendbaarder.” Het uitproberen van de courtsportrolstoel hielp hem later ook bij de aanschaf.

Wil jij net als Quirijn een sportrolstoel proberen om te kijken of tennis iets voor jou kan zijn? Ga dan naar Uniek Sporten Uitleen en kijk naar de mogelijkheden in jouw gemeente.

Foto: Marjo Hendrix Fotografie

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: