Direct door naar content
Groot parasport event naar Rotterdam in 2023! afbeelding nieuwsbericht

Groot parasport event naar Rotterdam in 2023!

08 december 2022

Vind jij het leuk om paralympische sporters in actie te zien? Dan moet je in augustus 2023 jaar zeker naar de European Para Championships komen in Rotterdam. Voor het eerst in de historie worden dan de EK’s van tien verschillende parasporten tegelijkertijd in één stad georganiseerd. De finales van een aantal sporten worden op ‘city center courts’ in hartje Rotterdam gehouden. Met andere woorden, de parasport komt naar je toe komende zomer.

Het multisport-evenement vindt plaats van dinsdag 8 tot en met zondag 20 augustus 2023 en bundelt tien verschillende parasporten: Para cycling, Para handboogschieten, Para badminton, Rolstoeltennis, Boccia, Goalball, roltoelbasketball, Judo, Schieten en Para taekwondo. Tijdens de European Para Championships strijden de sporters niet alleen om de gouden medailles, maar ook om kwalificatiepunten of directe kwalificatie voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs.

'Gaaf!'

Rolstoeltennisster Jiske Griffioen is enthousiast over het nieuwe evenement: “Een internationaal evenement in eigen land, met zoveel sporten bij elkaar, heel bijzonder. Ik denk echt dat het een goede zet is om de sport ook naar de mensen toe te brengen. En een finale midden in het centrum van Rotterdam, hoe gaaf is dat. Ik kijk uit naar komende zomer.”

Sporthelden in actie zien

Veel van de toernooien van het EPC zullen in Rotterdam Ahoy worden georganiseerd, maar ook op diverse buitenlocaties in Rotterdam wordt er gestreden om de medailles. Zo worden op de Kop van Zuid de finales van het Para handboogschieten gehouden en strijden de beste rolstoeltennissers voor goud op het Schouwburgplein. Met deze ‘city center courts’ brengt de organisatie de parasport naar de mensen toe en presenteert het de sporten op een unieke wijze aan de stad, zijn inwoners en bezoekers. Voor jou als sportliefhebber is dat dus ook een mooie gelegenheid om jouw sporthelden in actie te gaan zien!

Terugkerend evenement

Rotterdam heeft volgende zomer de primeur van de eerste European Para Championships, maar als het aan de organisatie blijft het niet bij eenmalig event. Het is de bedoeling dat dit nieuwe gecombineerde EK om de vier jaar terugkeert op de Europese sportkalender.

Bekijk deze teaservideo van de European Para Championships als opwarmertje:

Foto: EPC2023

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: