Direct door naar content
De 5 best gelezen artikelen op Uniek Sporten van 2023 afbeelding nieuwsbericht

De 5 best gelezen artikelen op Uniek Sporten van 2023

21 december 2023

Hier op Uniek Sporten brengen we weer het hele jaar door inspiratie, tips en mooie verhalen en nieuwtjes over sporters en niet-sporters met een beperking. Daarom is het nu tijd om daar op terug te blikken. Van al die artikelen hebben we de vijf best gelezen in een lijstje verzameld.

1. Conditie opbouwen

Aan het einde van de zomervakantie wilden veel Uniek Sporten-lezers aan hun conditie werken, want het best gelezen stuk was ‘5 tips om je conditie (weer) op te bouwen’. We kwamen met dit stuk eind augustus omdat bij veel mensen in de vakantieperiode het sporten op een lager pitje komt. Veel sportclubs hebben dan ook een zomerstop. Met onze simpele tips bouw je je conditie verstandig op en blijft het ook leuk! Deze tips zijn natuurlijk het hele jaar handig om in je achterhoofd te houden.

Lees het artikel over conditie opbouwen hier.

2. Nieuwe PS5-controller

Het laatste nieuws op gebied van aangepast gamen lees je natuurlijk ook op Uniek Sporten. De aankondiging van een nieuwe volledig aanpasbare controller voor de Playstation 5 werd dan ook met veel enthousiasme ontvangen. Deze controller bestaat uit een hele set van knoppen en sticks die je helemaal zelf kunt instellen per game. Sony Playstation maakt hierbij gebruik van de ervaringen en adviezen van gamers met een beperking, die later ook aan het woord kwamen.

Lees het artikel over de PS5-controller hier

3. Een goede start

Na de tips over het opbouwen van conditie was ook het maken van een goede start van het sportseizoen populair. De aanleiding was de NOC*NSF Nationatle Sportweek, waarin sportclubs en andere sportaanbieders de deuren wagen wijd open zetten. Dat is zo’n week dat het bij veel mensen die eerder al hebben gesport weer begint te kriebelen. Maar als dat even geleden is dan kan beginnen lastig zijn. Daarom hadden we vijf tips gegeven hoe je zo’n goede start aanpakt als je een beperking hebt. Daarbij helpen we je echt iets te vinden wat bij jou past.

Lees het artikel over het maken van een goede start hier

4. Rolstoelwandelingen Zeeland

Een van de tips in het artikel over een goede start gaat over dat ‘zweten niet verplicht is’ en dat bewegen zeker ook gezond is. Wandelen is zo’n laagdrempelige activiteit die door steeds meer mensen met een beperking wordt ontdekt. Dat kan namelijk ook heel goed als je in een rolstoel zit, dan noemen we het rolstoelwandelen. In Nederland worden op steeds meer plekken speciale rolstoelroutes geopend. Zo kun je ook lekker uitwaaien op rolstoel- en rollatorvriendelijke routes in Zeeland.

Lees hier het stuk over de nieuwe rolstoelwandelroutes in Zeeland hier

5. Cover van Vogue

We hadden het dit jaar zeker niet alleen over sport en bewegen. Alle positieve ontwikkelingen die bijdragen aan meer inclusie laten we jou natuurlijk ook graag lezen. De modewereld is bijvoorbeeld een onderwerp waar we vaker over schrijven, omdat daar veel gebeurt. Zo kon je bij ons lezen over een bijzonder cover van de Britse editie van modeblad Vogue waar vijf prachtige vrouwen met een beperking op schitteren.

Lees het artikel over de cover van Vogue hier

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: