Fonds Gehandicaptensport maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie over de gehandicaptensport en jouw sportinteresses aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan Fonds Gehandicaptensport jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan Fonds Gehandicaptensport advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken of door gebruik te blijven van maken van deze website, ga je hiermee akkoord.

OK
Zoeken

Selecteer bovenaan je gemeente voor de specifieke informatie in jouw regio. Het kan zijn dat je gemeente er nog niet tussen staat, omdat Uniek Sporten daar nog niet actief is. De verwachting is dat we in de loop van 2017 in het grootste deel van de gemeenten actief zullen zijn. Door een e-mail te sturen naar info@unieksporten.nl, kunnen we je hiervan op de hoogte houden.​

×

Selecteer hier je gemeente

Uniek Sporten is vernieuwd!

Om jou nog beter te helpen bij het zoeken van jouw Unieke Sport blijven we uitbreiden en vernieuwen. Steeds meer regio’s sluiten zich aan bij Uniek Sporten, selecteer jouw gemeente voor specifieke informatie.

Direct doorgaan naar de website

-
+

Handicaps

Handicaps

Als je als sportaanbieder met mensen met een handicap wilt werken, is het belangrijk om informatie te hebben over die handicaps. Voor vragen over dit onderwerp kun je altijd contact met jouw regio opnemen. NOC*NSF heeft een boekje met tips samengesteld. Diverse sportbonden hebben sportspecifieke opleidingen. Daarnaast is hieronder een overzicht te vinden met informatie over verschillende handicaps, boeken en leertrajecten voor trainers en coaches.

Autisme

Ernstige meervoudige beperking

Gedragsproblematiek

 Lichamelijke beperking

 Verstandelijke beperking

 Visuele beperking

Selecteer je gemeente
×