Direct door naar content
Dit zijn de winnaars!  afbeelding nieuwsbericht

Dit zijn de winnaars!

18 oktober 2019

De winnaars van de Uniek Sporttalent Verkiezing van 2019 zijn bekend! Per categorie is er een top drie gemaakt, op basis van de stemmen van het publiek en de vakjury. Esther Vergeer, John van den Brom, Yvonne van Gennip en Jetze Plat maakten deel uit van de vakjury voor de verkiezing, terwijl het publiek daarnaast ook de kans kreeg om te stemmen op hun favoriet. 

Vanavond maakte Jetze Plat via Facebook alle winnaars bekend. Op 29 oktober worden zij gehuldigd in de Johan Cruyff Arena tijdens het Gala voor de Gehandicaptensport. Op onze website plaatsten we eerder al diverse verhalen over alle deelnemers aan de Uniek Sporten verkiezing. Door de diverse linkjes in dit verhaal kom je dan ook snel meer te weten over de diverse winnaars. 

Je bent zo positief en krachtig en dan blijk je ook nog eens verdomd goed in je sport te zijn. Jij verdient die sportrolstoel.

Lichamelijke beperking
In de categorie sporters met lichamelijke beperking ging de overwinning naar rolstoelbasketballer Matz Brouwer, die ondanks zijn handicap erg goed is in zijn sport. Wel is hij nog op zoek naar een echte sportrolstoel, om nog veel beter te kunnen worden. “Je bent zo positief en krachtig en dan blijk je ook nog eens verdomd goed in je sport te zijn. Jij verdient die sportrolstoel,” zegt vakjurylid Yvonne van Gennip over hem. 

De top drie in deze categorie ziet er als volgt uit: 

  1. Matz
  2. Gijs 
  3. Rachyd 

Op jouw manier iets leren, met plaatjes zodat jij het begrijpt. Dat vind ik gaaf. En dan niet opgeven, maar doorgaan nu voor het A diploma. Dat geeft aan hoe leergierig hij is.

Verstandelijke beperking
In de categorie sporters met verstandelijke beperking ging de overwinning naar de 11-jarige zwemmer Pedro Heijnen. Pedro is autistisch en communiceert via een spraakcomputer, maar dat deert hem niet. Dat weet ook vakjurylid Esther Vergeer te vertellen: “Op jouw manier iets leren, met plaatjes zodat jij het begrijpt. Dat vind ik gaaf. En dan niet opgeven, maar doorgaan voor het A-diploma. Dat geeft aan hoe leergierig hij is."

De top drie in deze categorie ziet er als volgt uit: 

  1. Pedro
  2. Harm
  3. Jasper

Sport verbindt en dan is het extra erg om iemand te verliezen. Deze prijs moet opgedragen worden Amber zodat ze vanaf boven trots naar jullie kan kijken. Blijf zo doorgaan met ‘niks moet en alles mag’ en dan gaat het jullie nog heel veel mooie dingen opleveren!

Teams
De overwinning in de categorie teams gaat naar majorettevereniging ParaDoskonale, die de titel direct opdragen aan de overleden Amber. ParaDoskonale treedt regelmatig op met diverse shows en doet het ontzettend goed, maar kreeg in september verdrietig nieuws te verwerken door het overlijden van teamlid Amber. Ze hebben na haar overlijden gestreden en doorgezet en deze titel is niet alleen voor de vereniging, maar zeker ook voor Amber. Ook vakjurylid Jetze Plat weet dat goed te omschrijven. “Sport verbindt en dan is het extra erg om iemand te verliezen. Deze prijs moet opgedragen worden aan Amber zodat ze vanaf boven trots naar jullie kan kijken. Blijf zo doorgaan met ‘niks moet en alles mag’ en dan gaat het jullie nog heel veel mooie dingen opleveren!"

De top drie in deze categorie ziet er als volgt uit: 

  1. ParaDoskonale
  2. Nederlands Transplantatieteam
  3. MHC Bemmel 

Alle winnaars krijgen een bedrag van € 1.000,- te besteden aan sport,- en of spelmateriaal of coaching/training op maat. Daarnaast mogen de sportverenigingen waar de winnende sporters actief zijn voor een totaalbedrag van € 3.000,- een stimuleringssubsidie aanvragen, te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging. Ook krijgen de nummers 1 een M-line matras naar keuze voor de categorieën lichamelijk en verstandelijk. Alle teamleden uit de categorie teams ontvangen een hoofdkussen van M-line. 

Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: