Direct door naar content
Dit zijn de 10 meest gezochte sporten van 2021  afbeelding nieuwsbericht

Dit zijn de 10 meest gezochte sporten van 2021

22 december 2021

De kerstdagen staan voor de deur en dat betekent dat het einde van 2021 ook in zicht is. Het aftellen naar het nieuwe jaar kan beginnen, maar niet voordat we nog even hebben teruggekeken op het afgelopen jaar met een leuk lijstje: wat waren de 10 meest gezochte sporten op Uniek Sporten?

Als sporter met een beperking kan het lastig zijn om een geschikte sport of club te vinden. Daar hebben wij wat op gevonden: de Sportzoeker. Met deze functie op de website kun je heel gemakkelijk een sport vinden die bij jou past. Vervolgens kun je met een paar klikken ook nog in contact komen met clubs en sportaanbieders bij jou in de buurt.

Top 10

Het afgelopen jaar hebben jullie weer veel gebruik gemaakt van deze zoekfunctie. Dat is terug te zien in deze top 10 van meest gezochte sporten:

1. Zwemmen

Vorig jaar was dansen nog de meest gezochte sport, maar in 2021 was dat duidelijk zwemmen. Dit blijft een populaire aangepaste sport. Niet vreemd, want je kunt met allerlei beperkingen lekker baantjes trekken. Een groot voordeel van zwemmen is dat je in het water gewichtloos bent. Daardoor voel je je beperking vaak ook niet. Wil je meer weten over de mogelijkheden van zwemmen met een beperking? Ga dan naar de pagina over zwemmen.

2. Fitness

Op fitness werd in 2021 ook duidelijk meer gezocht dan een jaar eerder, want toen stond deze sport nog op plek 4! In een sportschool kun je onder begeleiding een programma afwerken dat op jouw mogelijkheden is afgestemd. In Nederland vind je ook steeds meer sportscholen die speciale lessen en begeleiding voor jou aanbieden. Lees daar meer over op de Fitnesspagina.

3. Voetbal

Voetbal is ook in de Sportzoeker altijd een vaste waarde in de top 3. Je kunt aan deze balsport op allerlei manieren meedoen en je talent ontdekken: g-voetbal, amputatievoetbal, framevoetbal, CP-voetbal, blindenvoetbal en dovenvoetbal. Lees meer over alle mogelijkheden op de pagina over voetbal.

4. Dansen

Op dansen werd dit jaar iets minder gezocht dan vorig jaar, maar blijft toch ook een populaire sport. We zien ook steeds meer nieuwe dansvormen bij het aanbod komen. Natuurlijk heb je bij rolstoeldansen meer klassieke stijlen als ballroom en latin, maar Kris Switser vertelde ons dit jaar ook over hoe zij in haar rolstoel aan streetdance doet! Lees hier meer over dansen met een beperking.

5. Zwemles

Nog een zwemactiviteit in de zoekresultaten: zwemles. Voordat je zelfstandig kan gaan zwemmen in een zwembad of een recreatieplas moet je je zwemdiploma halen. Als je een beperking hebt vraagt dat net wat aanpassingen van de lessen, het zwembad en eventuele aanwezige hulpmiddelen zoals een tillift. Lees hier alles over zwemles.

6. Judo

Judo is een sport waarbij discipline, regels en respect belangrijk zijn. Je kunt deze sport beoefenen met een verstandelijke, lichamelijke of visuele beperking. Lees alles over deze sport op de judopagina.

7. Medisch zwemmen

Zwemmen is echt populair, want in de zoekresultaten komen we nog een zwemvariant tegen: medisch zwemmen. Bij deze therapeutische vorm van zwemmen kom je op je eigen tempo onder begeleiding in beweging in het water. Dit kan veel ontspanning geven voor je spieren. Lees hier meer over medisch zwemmen.

8. Paardensport

Paardensport is de verzamelnaam voor allerlei variaties met bewegen met een paard. Dat kan dressuur zijn, mennen, een tocht door het bos of huifbedrijden. Kijk hier naar de vele mogelijkheden bij de maneges in Nederland.

9. Gymnastiek

Dit is de overkoepelende term voor sporten als gymmen, turnen en dansen (streetdance en jazzdance). Voor kinderen met een verstandelijke beperking is er G-gym en voor kinderen met een fysieke beperking is er Gym-Extra. Lees meer over alle mogelijkheden op de pagina over gymnastiek.

10. Atletiek

Atletiek is ‘de moeder aller sporten’ en bestaat uit verschillende onderdelen gericht op: lopen, werpen en springen. Je kunt aan alle disciplines meedoen of je specialiseert je in één onderdeel. Lees alles over de mogelijkheden voor jou in atletiek.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: