Direct door naar content
Met je klas naar het EPC 2023 in Rotterdam! afbeelding nieuwsbericht

Met je klas naar het EPC 2023 in Rotterdam!

05 januari 2023

Dit jaar wordt een uniek nieuw sportevenement in Rotterdam georganiseerd: de European Para Championships. Van dinsdag 8 tot en met zondag 20 augustus worden voor het eerst de Europese kampioenschappen van tien verschillende parasporten tegelijkertijd georganiseerd. Rotterdam staat dan dus even bomvol vette parasport. En er is tevens een mooie samenwerking tussen ons (S)Cool on Wheels programma en het EPC 2023.

Het European Para Championships is een Nederlands idee om parasport op een groter podium te zetten. Veel wedstrijden worden in de Ahoy Rotterdam gehouden, maar voor bepaalde finales worden ook midden in de stad speciale ‘city courts’ ingericht. De sporten die je in Rotterdam kunt meemaken zijn: para cycling, para handboogschieten, para badminton, rolstoeltennis, boccia, goalballroltoelbasketball, judo, schieten en para taekwondo.

Terugkerend event

Voor de deelnemers staan niet alleen de Europese titels op het spel, want zij strijden ook om kwalificatiepunten of directe kwalificatie voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs. Als het aan de organisatie ligt, blijft het niet bij de eerste editie in Rotterdam. Het is de bedoeling om hier net als de Paralympische Spelen een terugkerend event van te maken dat elke vier jaar op de kalender staat. De volgende EPC kan zomaar in een andere Europese stad zijn. Extra reden dus om deze zomer naar Rotterdam te gaan en je parasporthelden zelf dichtbij in actie te zien.

Tickets na (S)Cool on Wheels clinic

Door een samenwerking tussen Fonds Gehandicaptensport en de organisatie van het EPC kun je eenvoudig aan tickets komen. Als je namelijk dit jaar een (S)Cool on Wheels clinic op jouw school hebt gehad, ontvang je gratis tickets om met de hele klas naar dit evenement te gaan. Als er nog geen clinic staat gepland voor jouw school (groep 7 en 8) dan kun je je daar natuurlijk ook nog voor aanmelden.

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject over leven met een beperking. De hele klas, dus ook leerlingen zonder beperking, leren zo spelenderwijs hoe het is om een beperking te hebben en vooral dat veel meer mogelijk is dan je zou denken. Een potje rolstoelbasketbal is een vast onderdeel van deze clinic. De docenten zullen ook al meer vertellen over het EPC en leerlingen kunnen vragen stellen over het evenement.

Bekijk hier alvast een trailer om in de stemming te komen voor de European Para Championships:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: