Direct door naar content
10 Parasporten in hartje Rotterdam tijdens EPC! afbeelding nieuwsbericht

10 Parasporten in hartje Rotterdam tijdens EPC!

12 juli 2023

Over een kleine vier weken staat Rotterdam een groot nieuw sportevenement te wachten. Van 8 tot en met 20 augustus worden namelijk de European Para Championships georganiseerd. Dit is een verzameling van de Europese Kampioenschappen van tien verschillende parasporten in één evenement. Met wedstrijden en finales in Rotterdam Ahoy, op het Schouwburgplein en de Kop van Zuid staat de Maasstad twaalf dagen bol van sporten als Para Cycling, rolstoeltennis en Para Handboogschieten. Uniek Sporten is daar natuurlijk ook bij aanwezig!

De European Para Championships worden dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het is ook een Nederlands idee om via dit nieuwe sportevenement parasport op een groter podium te zetten. Het is de bedoeling dat dit nieuwe gecombineerde EK om de vier jaar terugkeert op de Europese sportkalender. In Rotterdam bestaat het evenement uit de EK’s van deze sporten: Para cycling, Para handboogschieten, Para badminton, Rolstoeltennis, Boccia, Goalballroltoelbasketball, Judo, Schieten en Para taekwondo.

City Courts in hartje Rotterdam

Ahoy Rotterdam is het kloppend hart van deze eerste EPC. De meeste wedstrijden worden daar in dit multifunctionele hallencomplex gehouden. Ook midden in de stad worden speciale ‘city courts’ ingericht. Zo kun je bijvoorbeeld op het Schouwburgplein de finales van het boccia en het rolstoeltennis zien. Op de Kop van Zuid voor het bekende Hotel New York kun je de wereldtop in het Para Handboogschieten in actie zien tijdens hun finales.

Uniek Sporten Playground

Bij de EPC ben je als fan van parasporten verzekerd van veel actie en daar kun je dicht met je neus op zitten. Behalve kijken valt rond Ahoy nog veel meer te beleven. Daar zorgen we vanuit Uniek Sporten ook voor. Op het Uniek Sporten Playground kun je 12 dagen lang kennismaken met (S)Cool on Wheels: de rolstoelbasketbalclinics die wij in het onderwijs verzorgen. Vooraf inschrijven is niet nodig, want alle clinics zullen op inloop worden gegeven. Een bezoekje aan de EPC gaat dus écht niet zonder even in onze rolstoelen te hebben gezeten en een clinic te hebben gekregen van onze Unieke sporters.

Uniek Sporten Huis

Je hoeft trouwens niet lang te zoeken naar die kleurrijke Playground, want naast het veld plaatsen we een grote opblaasbare dome: het Uniek Sporten Huis. Hier organiseren we tijdens de EPC allerlei activiteiten om zowel sporters, professionals en andere geïnteresseerden meer te vertellen over wat Uniek Sporten doet. Wil je meer weten over jouw mogelijkheden om te gaan sporten met een beperking? Ook daar is in het Uniek Sporten Huis altijd iemand voor aanwezig om je advies te geven. Als je daar toch bent: vergeet dan vooral ook even niet om een virtueel ritje op een van de handbikes te maken!

Ga voor alle informatie en tickets voor de wedstrijden naar de website: europeanparachampionships.com.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: