Direct door naar content
De 7 best gelezen artikelen op Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

De 7 best gelezen artikelen op Uniek Sporten

23 december 2021

Met het einde van het jaar in zicht zie je overal lijstjes opduiken. Wij hebben ook een mooi lijstje voor je: de 7 best gelezen artikelen op unieksporten.nl!

1. Inspirerende PowerTalks

“Het gaat niet om wat je niet kunt, het gaat om wat je wél kunt.” Dat was de boodschap van de PowerTalks waarmee vijf sporters met een beperking in april in een campagne van Fonds Gehandicaptensport aandacht vroegen voor sporten met een handicap. Het doel van deze mooie video’s was om heel Nederland te laten zien dat een beperking niet onbeperkt maakt. Daar hebben veel lezers inspiratie uit gehaald, want dit artikel stond bovenaan het lijstje met best gelezen artikelen uit 2021. Kun je nu ook wel een extra motivatieboost gebruiken om het nieuwe jaar in te gaan? Lees het artikel dan nog eens terug of bekijk de teaser hier:

2. Positiever woord voor beperking

De woorden ‘handicap’ of ‘beperking’ hebben waarschijnlijk bij jou toch een negatieve klank. Daar denken heel veel mensen, met en zonder beperking, net zo over. Dat bleek uit een onderzoek dat werd gedaan door MediaTest voor Fonds Gehandicaptensport. Uit die enquête die op één dag werd gedaan kwamen ook interessante alternatieve woorden naar voren, zoals ‘Uniek’. Komt het even goed uit dat we dit platform ‘Uniek Sporten’ hebben genoemd! Lees het hele artikel over het onderzoek hier terug.

3. Sportadvies voor kinderen met autisme

Als een kind autistisch is, dan kan het best een uitdaging zijn om de geschikte sport te vinden. Maar juist voor deze kinderen is sport een uitlaatklep en een mogelijkheid om meer zelfvertrouwen te krijgen. In dit overzichtsartikel geven we een paar handige tips en adviezen om mee te nemen om samen op zoek te gaan naar een passende sport.

4. Romy herkent zichzelf in pop met Down

Het afgelopen jaar besteedden we vaker aandacht aan inclusief speelgoed van LEGO tot aan Barbie, maar het initiatief van een poppenwinkel uit Amsterdam-Noord sprong er duidelijk uit. De eigenaresse was namelijk zelf poppen gaan maken geïnspireerd op kinderen met het Syndroom van Down. Romy was een van die kinderen en zij herkende zichzelf ook in haar pop. Lees dit artikel hier terug.

5. Begin net als Fleur met atletiek

Bij het EK Para-atletiek behaalde Uniek Sporten-ambassadrice Fleur Jong twee keer goud. Ze vloog met haar blades over de atletiekbaan. Geïnspireerd door haar prestaties lieten we zien dat jij dat vrije gevoel ook kunt ervaren, want atletiek is namelijk met de vele onderdelen en mogelijkheden erg geschikt voor allerlei beperkingen. En het kan ook op alle niveaus. Het hoeft zeker niet gelijk zo fanatiek als ‘onze’ Fleur. Lees het artikel hier terug.

6. De flikflak met prothese van Tessa

Op Instagram kwamen we een mooi filmpje tegen van de Amerikaanse Tessa die met haar nieuwe dansprothese perfect het vrije gevoel van nieuwe schoenen liet zien. Wij schreven in eerst instantie dat ze een radslag maakte, maar dankzij jullie oplettendheid op Facebook konden we dat rechtzetten naar een flikflak. Lees het stuk over Tessa hier terug.

7. De leenfiets van Tamara van Hoof

In 2021 hebben weer veel sporters met een beperking gebruik kunnen maken van Uniek Sporten Uitleen. Tamara van Hoof vertelde in een interview dat het uitproberen van een aankoppelhandbike via deze service een grote verandering voor haar betekende. “Dit is echt de ultieme manier om te ontdekken wat bij je past om daarmee verder te gaan." Lees haar verhaal hier terug.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: