Direct door naar content
De hoogtepunten van Uniek Sporten uit 2023 afbeelding nieuwsbericht

De hoogtepunten van Uniek Sporten uit 2023

22 december 2023

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen door al die toffe events die we organiseerden of waar we bij aanwezig waren zoals de Handbikebattle en de eerste European Para Championships. Een goed moment om nog één keer terug te blikken op al deze mooie sportmomenten. We hebben er vijf op een rij gezet:

1. Unieke Sport Dag

Op 25 maart organiseerden we in Groningen de eerste Unieke Sport Dag. Tijdens deze middag in het UMCG Beatrixoord kon iedereen kennismaken met allerlei aangepaste sporten. Behalve zelf sporten kon je ook een aantal sporthulpmiddelen uitproberen en kennismaken met de mogelijkheden van Uniek Sporten Uitleen. Met ruim 80 deelnemers was deze eerste editie een groot succes! “Je kon zelf meedoen als je wilde, maar alleen kijken kon ook. Het was heel laagdrempelig. We hadden met zes sporten een mooi verdeeld aanbod: rolstoelbasketbal, rolstoeltennis, zumba, para golf, Frame Running en handbiken”, vertelde Wout Werker, (Klant)Adviseur Uniek Sporten Hulpmiddelen, in dit verslag.

Handbike Battle

In juni waren we bij de Handbike Battle in Oostenrijk. In aanloop naar dit bijzondere event volgden we Wilma en Erik in hun voorbereiding op de beklimming van de Kaunertaler gletscher. Bekijk hier de aftermovie:

European Para Championships Rotterdam

Van 8 tot en met 20 augustus stond Rotterdam helemaal bol van de parasport door de eerste European Para Championships. Wij waren natuurlijk ook bij de wedstrijden in de tien parasporten en je kon bij ons ook zelf komen sporten op de Uniek Sporten Playground. Naast dat kleurrijke veld hadden we ook een opblaasbare dome, het Uniek Sporten Huis, waar we tijdens het EPC allerlei activiteiten organiseerden. Die dome gebruikten we bijvoorbeeld voor een mooie bijeenkomst rond inclusie bij sportclubs samen met Rabo Clubsupport en NOC*NSF. Niels Vink vertelde daar als ambassadeur van Uniek Sporten en Raboclubsupport ook zijn ervaringen met de tennisvereniging waar hij zich altijd welkom heeft gevoeld. Lees het verslag van die RaboClubsupport middag hier terug.

KPN Voetbalvriendendag

Op 22 oktober was de derde editie van de KPN Voetbalvriendendag. Het werd een onvergetelijk voetbalspektakel op de KNVB Campus in Zeist met allemaal toffe voetbalactiviteiten op het programma. Zo kon je een voetbaltraining op hét trainingsveld van Oranje krijgen. Er was een gave scheidsrechtersclinic van een bekende scheidsrechter. Je kon lekker overal rondkijken op de KNVB Campus tijdens een rondleiding achter de schermen. Je mocht zelfs even in de spelersbus van Oranje kijken. De aanwezige voetbalvrienden konden natuurlijk vooral ook lekker tegen een bal trappen.

NN Running Blind Weekend

In november organiseerde Nationale-Nederlanden (NN) samen met Uniek Sporten het NN Running Blind Weekend tijdens de NN Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Met meer dan honderd deelnemers op zaterdag en zondag was dit nieuwe toegankelijke loopevenement meer dan een succes. Zeker omdat tussen de deelnemers ook veel nieuwe lopers zaten die zo de kans kregen aan Running Blind te proeven. Jan Knaap, manager partnerships bij Fonds Gehandicaptensport, liep zowel zaterdag als zondag mee als buddy. Hij merkte dat de Running Blind-lopers van de deelnemers en het publiek aan de Zevenheuvelenloop op veel duimpjes konden rekenen. “Je merkte ook langs de kant veel bewondering voor de Running Blind lopers. Het maakte echt heel veel los!”

Lees hier het verslag van het succesvolle Running Blind Weekend.

Foto boven het artikel: sporters op de Uniek Sporten Playground tijdens het EPC in Rotterdam. Foto: Nathan Reinds / EPC

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: