Direct door naar content
Special Friends Sportdag was groot feest! afbeelding nieuwsbericht

Special Friends Sportdag was groot feest!

15 juni 2023

Afgelopen weekend was de eerste editie van de Special Friends Sportdag. 500 sporters van 4 tot 71 jaar konden ruim 20 sporten doen in het FBK Stadion dat speciaal was omgedoopt tot Special Sport Arena. Ondanks de hitte die iedereen natuurlijk voelde was veel blijdschap en fanatisme te zien. 100 vrijwilligers waren in touw om alles in goede banen te leiden en honderden ijsjes en liters water uit te delen.

“De Special Friends Sportdag laat zien dat er een sport is voor iedereen, van skiën tot yoga, van survival race tot rolstoelbasketbal of lekker dansen en chillen bij klankschalen, het kon allemaal. We hebben met z’n allen enorm genoten van de sport en van elkaar”, aldus Projectdirecteur Maaike Heethaar.

Eigen medaille

De Special sporters namen dit keer hun vrienden en familie mee om samen een unieke sportbeleving te ervaren. Bij elke kennismaking met een sport, mocht een sticker worden toegevoegd op de kaart. En met stickerkaart konden de deelnemers aan het einde van de sportdag een zelf ontworpen medaille in ontvangst nemen.

Het werd een dag vol bijzondere ontmoetingen en kennismakingen. Skeeleraar KJ Schreuder-Spierings maakte met tophandbiker Jenette Jansen kennis met het handbiken. Dat zou zomaar haar nieuwe sport kunnen worden. Kelly Assen, die door haar spierziekte in een rolstoel zit, dit ook al zo mooie ontdekking: zij ging voor het eerst in haar leven een piste af in haar rolstoel.

Op weg naar Special World Games

Para-atleet Friso Roeleveld was tijdens de Special Sportdag ook aanwezig op de atletiekbaan van het FBK-stadion. Een paar dagen later moest hij zich klaarmaken voor een reis naar Berlijn voor een heel bijzonder sporttoernooi. Friso is namelijk onderdeel van het Special Olympics TeamNL dat met 55 sporters meedoet aan de Special Olympics World Games 2023. Dit evenement voor sporters met een verstandelijke beperking begint zaterdag 17 juni met een spectaculaire openingsceremonie. De Nederlandse sporters lopen dan met ruim 7000 andere sporters in een atletenparade. Dat wordt hoe dan ook al een bijzondere ervaring.

En dan moet het mooiste nog komen: de sportwedstrijden zelf. DeTeamNL sporters zullen actief zijn in 12 takken van sport; atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, hockey, inline skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Kijk als opwarmer alvast dit filmpje met de Nederlandse deelnemers

De Special Olympics World Games volgen? Dat kan via de social kanalen van Special Olympics NL.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: