Direct door naar content
Nog 50 dagen tot de Paralympische Spelen in Parijs afbeelding nieuwsbericht

Nog 50 dagen tot de Paralympische Spelen in Parijs

08 juli 2024

Het aftellen is begonnen: nog maar 50 dagen tot de Paralympische Spelen in Parijs. De komende maand zijn voor veel atleten van TeamNL nog spannend met belangrijke kwalificatiemomenten. Ben jij al klaar voor het grootste sportevenement voor parasporters? Wij warmen je daar de komende weken alvast voor op!

De Olympische Spelen zijn al eerder in Parijs geweest, maar de Paralympische Spelen zijn dit jaar voor het eerst in de Franse hoofdstad. Dat historische feit wordt op 28 augustus om 20.00 uur precies groots gevierd met een feestelijke openingsceremonie. Dit zal niet in een stadion gebeuren maar midden in de stad op het Place de la Concorde en de Champs Elysées. Op de brede boulevard die je misschien ook kent van de finish van de Tour de France (dit jaar even niet), zal een parade met alle atleten voorbijtrekken. Later nog veel meer over deze ceremonie. Deze video geeft alvast een voorproefje:

23 sporten

Op zaterdag beginnen dan waar de ruim 4400 atleten uit 189 laden vier jaar hard voor hebben getraind. In totaal staan op de Paralympische Spelen 22 sporten en 23 disciplines op het programma: blindenvoetbal, boccia, goalball, handboogschieten, atletiek, badminton, kanovaren, wegwielrennen, baanwielrennen, paardensport (dressuur), judo, gewichtheffen, roeien, zwemmen, tafeltennis, taekwondo, triatlon, zitvolleybal, rolstoelbasketbal, rolstoelschermen, rolstoelrugby en rolstoeltennis.

Onze ambassadeurs in actie!

Hoe de afvaardiging van TeamNL eruit ziet zal de komende maand duidelijk worden. Deze maand vallen de laatste beslissingen in de sporten als atletiek, wielrennen en rolstoeltennis. In dit artikel van vorige week kun je lezen wie al zeker zijn van een ticket naar Parijs. Onze ambassadeur Jetze Plat is in ieder geval al zeker van deelname aan de paratriatlon, maar hij gaat wederom weer voor meer dan één medaille.

Op weg naar Parijs volgen we uiteraard ook de andere ambassadeurs. Bij de atletiekonderdelen zijn dat Fleur Jong, Kimberley Alkemade en Noah Mbuyamba. En natuurlijk gaan we onze ambassadeur Diede de Groot volgen! Zij won afgelopen maand in Parijs nog Rolland Garros, zij is dus gebrand op weer een unieke prestatie in dezelfde stad. Eerst speelt ze deze week nog een ander groot toernooi: Wimbledon.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws op weg naar de Paralympische Spelen van Parijs? Blijf Uniek Sporten dan vooral volgen voor de laatste updates!

Foto: Paris 2024

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: